У Сербії проходять повторні парламентські вибори на 35 дільницях

У Сербії проходять повторні парламентські вибори на 35 дільницях

Укрінформ
По всій Сербії в суботу, 30 грудня, проходять повторні парламентські вибори на 35 виборчих дільницях, де право голосу можуть віддати 19 543 виборців.

Про це повідомляє Tanjug, передає Укрінформ.

Повторні вибори також відбудуться на трьох виборчих дільницях у Белграді, де обирають радників міських зборів, повідомляють сербські ЗМІ.

Усі виборчі дільниці будуть відкриті з 7 ранку до 20 вечора, а їх закриття також означатиме кінець виборчої тиші.

Повторне голосування відбудеться на тих дільницях, де результати виборів 17 грудня не були встановлені або голосування було анульоване через порушення.

Читайте також: Міжнародні спостерігачі заявили про порушення на виборах у Сербії

Як повідомляв Укрінформ, 29 грудня протестувальники проти результатів сербських парламентських виборів паралізували рух транспорту у Белграді на одну добу.

Повторне голосування 30 грудня їх не влаштовує, вони вимагають повністю анулювати результати виборів і оголосити проведення нових.

Акції протесту в Белграді почалися після парламентських виборів 17 грудня. Правляча правопопулістська "Сербська прогресивна партія" (SNS) президента Александара Вучича, за офіційними даними, здобула 47% голосів, тоді як опозиційна "Сербія проти насильства" – 23%.

Наступного дня міжнародна місія спостерігачів, до якої входили представники ОБСЄ, Європейського парламенту та Європейської ради, повідомила про низку порушень на виборчих дільницях, зокрема, про випадки купівлі голосів і вкидання до урн підроблених бюлетенів.

Влада відкидає звинувачення у фальсифікації виборів. Акції протесту тисяч прихильників сербської опозиції спершу тривали мирно, втім у неділю, 24 грудня, сотні демонстрантів спробували увірватися в мерію, вибивши скло в будівлі. Поліція застосувала проти них сльозогінний газ і затримала десятки людей.

Фото: Shutterstock

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-