Стрілянина в Празі: поліція відкриває справи через аналогічні погрози чи підтримку в соцмережах

Стрілянина в Празі: поліція відкриває справи через аналогічні погрози чи підтримку в соцмережах

Фото
Укрінформ
Чеська поліція розглядає майже 90 випадків схвалення трагічної стрілянини в Карловому університеті або погроз повторити напад.

Про це повідомив речник президії поліції Йозеф Боцан, передає Укрінформ із посиланням на Radio Prague International.

Зазначається, що більшість випадків пов'язані з висловлюваннями у соціальних мережах. «За дев'ять днів з моменту трагічної стрілянини ми можемо констатувати, що зі згаданої загальної кількості в майже 90 справ ми вже завершили п'ять у рамках скороченої процедури попереднього провадження. Ще щодо 55 випадків порушено кримінальні справи за підозрою у скоєнні конкретного злочину», - констатував Боцан.

Він наголосив, що до загальної кількості справ поліція включає лише ті дії, які явно пов'язані з нападом стрільця у Празі.

Із цих випадків 28 стосувалися схвалення злочинного діяння, 11 – небезпечних погроз, сім – насильства щодо групи осіб та окремої особи. Шість випадків розслідуються поліцією за підозрою у поширенні хибного повідомлення інформаційного характеру.

«Ми, як і раніше, будемо активними та безкомпромісними в нашому підході до випадків, коли деякі особи схвалюють цей безпрецедентний акт насильства і навіть погрожують його повторити», - підкреслив глава поліції Мартін Вондрашек.

За кількістю подібних інцидентів лідирує Прага (31), далі йде Моравсько-Сілезький край (11), Устецький (10), Ліберецький та Центральночеський (по 7).

Як повідомив речник, трьох авторів подібних повідомлень довелося доправити на обстеження до психіатричної клініки.

Як повідомляв Укрінформ, 21 грудня студент Карлового університету в Празі вчинив стрілянину, вбивши 14 людей і поранивши щонайменше 24. Стрілець також загинув.

Злочинець застрелив свого батька перед тим, як вирушити в університет.

Читайте також: У Словаччині затримали чоловіка, який заявив про намір влаштувати стрілянину «як у Празі»

У будинку в селищі Гостоунь, де мешкав студент Карлового університету, який у четвер вчинив стрілянину, під час обшуку знайшли саморобний вибуховий пристрій.

Фото: Ольга Танасійчук, Укрінформ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-