У Відні за підозрою в тероризмі затримали двох таджиків та чеченця

У Відні за підозрою в тероризмі затримали двох таджиків та чеченця

Укрінформ
Поліція Відня затримала подружню пару з Таджикистану та чеченця за підозрою у причетності до міжнародної терористичної організації.

Як передає Укрінформ, подробиці затримання перед Різдвом підозрюваних у плануванні теракту повідомила австрійська газета Heute.

Відповідно до видання, розслідування можливих терористичних актів розпочалося завдяки наводці з Німеччини. "Таджик (30 років), який проживає там і перебуває під наглядом спецслужб, приїхав до Відня на початку грудня і поводився незвично. За повідомленнями, його бачили, як він знімав собор Святого Стефана з різних ракурсів, перевіряв вхідну зону на наявність камер відеоспостереження і простукував стіни. Також кажуть, що він знімав на площі Пратер Хауптале і поводився дивно, як для туриста", - йдеться у матеріалі.

За даними австрійської прокуратури, 8 грудня в центрі для біженців у віденському районі Оттакрінг проходила так звана "конспіративна зустріч". Наступного дня гість з Німеччини вилетів з країни до Туреччини через аеропорт Відень-Швехат і незабаром повернувся назад. Незадовго до Різдва в багатоквартирному будинку на вулиці Таліаштрассе було проведено кілька рейдів. "Друзі режисера, 28-річний таджик і його 27-річна дружина, були заарештовані, у них конфіскували носії інформації та близько 6 тис. євро готівкою", - зазначається у статті.

Також був заарештований 47-річний сусід подружжя – "чеченець, який проживає в країні з 2012 року і ніколи не привертав до себе жодної негативної уваги". "Одружений батько трьох дітей заперечує, що навіть знав двох інших, і не розуміє, чому він зараз перебуває під вартою", - повідомляє Heute.

Читайте також: ЦАХАЛ показав, як Хезболла використовує мечеть для обстрілів

Наразі проводиться аналіз 14 мобільних телефонів заарештованих.

Як повідомляв Укрінформ, раніше німецьке видання Bild повідомило, що органи безпеки Австрії, Німеччини та Іспанії отримали інформацію про те, що ісламістське терористичне угрупування, можливо, планує здійснити кілька нападів в Європі напередодні Нового року або на Різдво. Цілями, при цьому, могли бути різдвяні богослужіння в Кельні, Відні та Мадриді.

У зв’язку з цим у Відні було затримано трьох ісламістів, які могли бути частиною транснаціональної радикальної ісламістської мережі, що могла планувати теракти на різдвяні богослужіння, у т.ч. у головному соборі столиці Австрії.

Фото: picturedesk.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-