Помер ексголова Бундестагу Вольфганг Шойбле

Помер ексголова Бундестагу Вольфганг Шойбле

Укрінформ
У Німеччині в віці 81 року помер один із найвидатніших політиків Християнсько-демократичного союзу (ХДС) ексміністр фінансів Вольфганг Шойбле.

Свої співчуття вже висловили однопартійці, керівники ФРН і зарубіжні політики, передає Укрінформ.

Ексканцлерка Ангела Меркель, яку цитують німецькі ЗМІ, заявила, що «Німеччина втрачає видатну особистість з політичним і програмним далекоглядом».

Нинішній глава уряду Олаф Шольц у соцмережі Х написав: «Вольфганг Шойбле формував нашу країну понад півстоліття: як член парламенту, міністр і президент Бундестагу. Разом з ним Німеччина втрачає гострого мислителя, пристрасного політика та неоднозначного демократа».

Очільник ХДС, яка наразі є найбільшою опозиційною силою, Фрідріх Мерц у соцмережі Х написав, що новина про смерть Вольфганга Шойбле наповнює його великим сумом. «З Вольфгангом Шойбле я втрачаю свого найближчого друга та порадника, якого я коли-небудь мав у політиці», - написав Мерц.

Свої співчуття та слова подяки висловили міністри, депутати від різних політичних партій, діячи культури тощо.

Як стало відомо в середу, Шойбле залишив цей світ у вівторок ввечері в оточенні сім'ї. Вольфганг Шойбле був членом Бундестагу з найдовшим терміном служби, понад півстоліття, керував фракцією ХДС/ХСС у парламенті та два роки очолював партію ХДС, наприкінці політичної кар’єри був президентом найвищого законодавчого органу ФРН. Обіймав посади міністра внутрішніх справ і кілька разів - фінансів, міністром з особливих доручень в урядах канцлерів Гельмута Коля та Ангели Меркель. Був одним з тих, хто брав участь у підготовці умов об'єднання ФРН і НДР. Після замаху в 1990 році був прикутий до кінця життя до інвалідного візка.

Як повідомляв Укрінформ, експрезидент Бундестагу Вольфганг Шойбле визнав помилки Німеччини у відносинах із росією.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-