Франція відправила друге лоцманське судно на підтримку експорту зерна з України

Франція відправила друге лоцманське судно на підтримку експорту зерна з України

Укрінформ
Франція відправила друге пілотне судно, яке має допомагати вантажним кораблям вивозити зерно з України.

Як передає Укрінформ, про це повідомив у соцмережі Х французький міністр транспорту Клеман Бон.

«Воно вийшло з Дюнкерка і буде використовуватися для експорту зернових, щоб допомогти нагодувати світ. Наша прихильність є цілковитою, наша солідарність не припиниться», - написав він.

Перше лоцманське судно такого ж типу було завантажене в порту Дюнкерка для відправки в Україну наприкінці жовтня, повідомляло спеціалізоване видання Le Marin. Цей катер став предметом угоди, укладеної в рамках франко-українських домовленостей. Згідно з нею морська лоцманська станція Дюнкерка надає обладнання для допомоги в проходженні портів Дунаю.

Читайте також: Україна власними силами забезпечила «зерновий коридор» у Чорному морі - Стефанішина

Як повідомлялось, підтримка нового «зернового коридору» є одним із пріоритетів французької дипломатії, про що заявив посол Франції в Україні Ґаель Весьєр.

Україна змогла забезпечити новий гуманітарний коридор для суден у Чорному морі.

10 серпня держава оголосила нові тимчасові маршрути для торговельних суден, що йдуть до/з чорноморських портів України. Ці маршрути використовуються передусім для можливості виходу цивільних суден, що перебувають в українських портах "Чорноморськ", "Одеса" та "Південний" ще з початку повномасштабного вторгнення Росії 24 лютого 2022 року.

Світові ціни на пшеницю почали знижуватися одразу після того, як перше судно із зерном залишило один з українських чорноморських портів, уперше, відколи РФ оголосила про вихід із "зернової угоди".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-