Кількість жертв землетрусу в Китаї зросла до 149

Кількість жертв землетрусу в Китаї зросла до 149

Укрінформ
Кількість жертв одного з найпотужніших землетрусів у Китаї зросла до щонайменше 149 осіб, ще дві людини після тижня пошуків вважаються зниклими безвісти.

Як передає Укрінформ, про це з посиланням на місцеву владу повідомляє Xinhua.

Про виявлення ще одного загиблого в понеділок повідомили в управлінні з питань надзвичайних ситуацій провінції Цинхай, де кількість жертв збільшилася до 32-х осіб.

Епіцентр підземних поштовхів знаходився на глибині близько 10 км і майже на межі гірських районів північно-західних провінцій Ганьсу і Цинхай, де проживають представники народності Хуей, етнічної меншини з мусульманською ідентичністю.

Найбільших збитків землетрус завдав Ганьсу, де повідомляється про понад 200 тисяч будинків повністю зруйнованих та ще 15 тисяч на межі руйнування.

За останніми даними китайських державних медіа, станом на вечір п’ятниці, в цій провінції загинули 117 осіб і понад 780 госпіталізовані з пораненнями.

Місцева влада пояснює масштабні руйнування відносно неглибоким заляганням епіцентру землетрусу та м’якими осадовими породами, з яких складаються тутешні гірські масиви.

Крім того, сільські будинки місцевих жителів не були пристосовані до таких поштовхів. Більшість зруйнованих жител побудовані багато років тому з використанням дерев’яних і цегляних конструкцій та утрамбованої землі, тому не витримали потужного землетрусу.

Читайте також: В Ісландії після серії землетрусів почалося виверження вулкана

Як повідомлялося, у ніч на 19 грудня в гірських районах на північному заході Китаю стався потужний землетрус магнітудою 6,2, який завдав масштабних руйнувань і пошкоджень та призвів до численних людських жертв.

У пошуково-рятувальних операціях у постраждалих районах беруть участь понад тисяча рятувальників, військових і волонтерів. Для пошуку задіяні високотехнологічні космічні супутники дистанційного зондування Землі та безпілотні літальні апарати.

Як повідомляв Укрінформ, у Румунії у сейсмічній зоні Вранча у неділю, 24 грудня, стався землетрус магнітудою 4,2.

Фото: EFE

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-