США розглядають із союзниками можливість конфіскації російських активів - Білий дім

США розглядають із союзниками можливість конфіскації російських активів - Білий дім

Укрінформ
Адміністрація США офіційно підтвердила проведення переговорів із союзниками й партнерами щодо можливості конфіскації заморожених активів РФ для їх залучення до відбудови України.

Про це повідомив координатор Ради Нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі передає власний кореспондент Укрінформу.

«Я не говоритиму про конкретні пропозиції, але скажу лише в загальному контексті. Ми говорили з багатьма нашими союзниками й партнерами про те, якою має бути роль Росії після конфлікту з точки зору реструктуризації, відновлення України в довгостроковій перспективі», - сказав представник Білого дому.

Утім зараз, за його словами, зарано говорити про готовність робити будь-які конкретні кроки в цьому питанні.

Водночас Кірбі констатував, що Росія завдала масштабних збитків інфраструктурі України та вбила багато українців.

«Тож вони (росіяни - ред.) повинні відповідати за це впродовж тривалого часу», - наголосив представник адміністрації США.

Читайте також: Гроші для України є. Як обійтися з замороженими російськими активами

Як повідомляв Укрінформ, Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявляв, що головним ресурсом для відновлення має стати конфіскація російських активів на Заході. Зараз триває робота над тим, аби втілити це в життя вже наступного року. Йдеться про $300 мільярдів зовнішніх валютних резервів РФ.

Водночас, за повідомленням NYT, адміністрація Байдена негласно підтримує конфіскацію заморожених активів російського центробанку, та розпочала термінові обговорення із союзниками щодо використання коштів для допомоги Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-