Нідерланди посилять військову присутність у Північному морі

Нідерланди посилять військову присутність у Північному морі

Укрінформ
Міністерство оборони Нідерландів закуповує камери спостереження та радари, а також два військові кораблі для посилення присутності в Північному морі.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Міноборони Нідерландів.

“Міністерство оборони Нідерландів закуповує камери спостереження та радари для нафтових вишок і вітрових турбін у морі. Збройні сили також інвестують у супутникові дані. За допомогою цих засобів спостереження можна раніше виявити загрози для життєво важливої ​​інфраструктури на морському дні. Міноборони також закуповує 2 нових військові кораблі для посилення безпеки в Північному морі”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що про це Палату представників повідомив державний секретар Міноборони Нідерландів Крістоф ван дер Маат.

Міністерство оборони останні півроку робить постійний внесок та проводить регулярний моніторинг щодо виявлення загроз на морі. Це робиться в тісній співпраці з береговою охороною.

Моніторинг також передбачає співпрацю з іншими країнами, аби судна, які можуть становити потенційну загрозу нідерландським водам, можна було виявити заздалегідь.

Також додаткові заходи сприяють стримуванню можливих виконавців диверсій і шпигунства.

Загрозу переважно представляють надводні кораблі, екіпажі яких здійснюють небажані дії під водою. Це включає, наприклад, розвідку або пошкодження нафто- та газопроводів або інтернет-кабелів. Тепер таким зловмисникам буде набагато складніше зробити це непомітно. Тому що супутники з “радарами із синтезованою апертурою (РСА)” також розпізнають судна, які відключили свою систему ідентифікації.

Міністерство оборони Нідерландів планує з 2027 року надати збройним силам доступ до супутникових зображень, а поки закуповуватиме й встановлюватиме на бурових платформах і вітрових турбінах у Північному морі радарні системи та обладнання, здатне розпізнавати сигнали кораблів. Для захисту Північного моря відомство також купує два нові кораблі, розраховані на невеликий екіпаж й оснащені датчиками та підводним обладнанням для розслідування підозрілих ситуацій.

Читайте також: Німеччина визначається, чи долучиться до операції в Червоному морі

Як повідомляв Укрінформ, у травні Росія вивела у Північне море п’ять військових кораблів.

Норвезькі збройні сили відзначили посилення російської активності в Північному морі.

В Північному морі перебувало п'ять військових кораблів рф.

Усі вони можуть бути оснащені ракетами «Калібр» великої дальності.

Фото: Міноборони Нідерландів

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-