Німеччина визначається, чи долучиться до операції в Червоному морі

Німеччина визначається, чи долучиться до операції в Червоному морі

Укрінформ
Німеччина перевіряє можливості своєї участі в багатонаціональній операції із захисту суден у Червоному морі.

Про це сказав речник федерального уряду Штеффен Гебештрайт на брифінгу в середу, передає кореспондент Укрінформу.

«Ми перевіряємо, чи є така можливість, чи могла би Федеративна республіка взяти участь», - сказав речник. При цьому він нагадав, що будь-який мандат Бундесверу в міжнародних операціях має схвалити Бундестаг.

Гебештрайт підкреслив, що дії «іранських проксі» в Червоному морі матимуть негативні наслідки для безпеки, світової морської торгівлі, судноплавства і зрештою, цін на товари.

Речник МЗС ФРН Крістіан Вагнер підтвердив, що Німеччина перебуває в стані консультацій з європейськими та американськими партнерами щодо того, як можна попередити подібні атаки в майбутньому та конкретно щодо можливості участі німецьких сил в операції.

Речник Міноборони Арно Коллац спростував повідомлення деяких ЗМІ, що німецькі ВМС не мають власних можливостей, щоби зробити свій внесок у цілі операції. «Це не відповідає дійсності», - запевнив офіцер. За його словами, на озброєнні Бундесверу стоять фрегати типу F124 «Гессен», «Гамбург» і «Саксонія», які «саме для цього створені». Якщо буде ухвалено політичне рішення щодо участі в операції, якийсь з цих кораблів вирушить у завданий регіон. Але, додав Коллац, існують також інші можливості підтримати міжнародну коаліцію, зокрема, в питаннях логістики та надання розвідданних. «Треба обговорити весь пакет, а вже потім виносити його на розгляд Бундестагу», - сказав він.

Читайте також: Британський есмінець відбив атаку безпілотника під час супроводу судна у Червоному морі

Як повідомлялось, днями міністр оборони США Ллойд Остін оголосив про початок багатонаціональної операції із захисту Червоного моря на тлі атак хуситів на торговельні судна. До операції будуть залучені Велика Британія, Канада, Франція, Італія, Нідерланди, Норвегія, Іспанія, Сейшельські Острови та Бахрейн. Німеччині запропонувати вивчити можливість долучитися до операції, яку назвали «Охоронець добробуту».

Єменські хусити в середині листопада оголосили про намір атакувати всі судна у Червоному морі, що прямують до Ізраїлю, незалежно від прапора. Атак ракетами вже зазнали кілька вантажних суден.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-