Звільнення заручників у Газі: глави ЦРУ, «Моссаду» і прем’єр Катару зустрілися у Варшаві

Звільнення заручників у Газі: глави ЦРУ, «Моссаду» і прем’єр Катару зустрілися у Варшаві

Укрінформ
Глави американської й ізраїльської спецслужб ЦРУ і "Моссад" Вільям Бернс і Давід Барнеа обговорили у Варшаві з прем’єр-міністром Катару Мухаммедом ат-Тані звільнення ізраїльських заручників у секторі Гази.

Проведення цієї зустрічі в ефірі радіо ZET прокоментував у середу новий координатор спецслужб Польщі Томаш Сємоняк, передає Укрінформ.

Як зазначив Сємоняк, рішення щодо проведення цієї зустрічі у Варшаві, що відбулася у понеділок, ухвалювала попередня польська влада.

“Будь-які домовленості, якщо такі були, були зроблені до формування уряду Дональда Туска. Я не хочу це коментувати”, - заявив Сємоняк.

Водночас він додав, що “інтереси Польщі подекуди вимагають такого роду дій”.

Читайте також: У Газі заявили про майже 20 тисяч загиблих палестинців із початку війни з Ізраїлем

Про те, що така зустріч відбулася у Варшаві, інформував раніше Reuters. У ЦРУ відмовилися коментувати деталі цієї зустрічі.

Як повідомляв Укрінформ, 7 жовтня угруповання ХАМАС скоїло напад на Ізраїль. Бойовики прорвалися в країну, одночасно завдаючи масованого ракетного удару. Вторгнення супроводжувалося масовими вбивствами мирного населення. Бойовики також захопили і вивезли у Газу близько 240 людей.

Ізраїль у відповідь завдає ударів по місцях базування терористів у секторі Гази і проводить там наземну операцію.

Фото: Amir Levy/Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-