Канада закупить військових дронів на $2 мільярди

Канада закупить військових дронів на $2 мільярди

Укрінформ
Канада витратить 2,4 млрд канадських доларів (близько 1,9 млрд дол США) на десяток сучасних бойових безпілотних літальних апаратів.

Як повідомляє Укрінформ, про це оголосили у міністерстві оборони Канади.

“Уряд Канади вкладе 2,49 млрд дол у придбання Літальних систем віддаленого управління (RPAS). Ця закупівля буде здійснена прямим комерційним контрактом із компанією General Atomics Aeronautical Systems, а деякі окремі компоненти будуть придбані через програму іноземних військових закупівель уряду США”, - йдеться у поширеній заяві.

Зазначається, що нові військові БПЛА “будуть співставні за розміром із винищувачем”. “На відміну від малих дронів, RPAS будуть розроблені та сертифіковані відповідно до суворих льотних стандартів пілотованих апаратів”, - наголосили у міноборони.

Читайте також: Ігнат - про атаки українських дронів на Росію: Це вже стабільна ситуація

Загалом Канада закупить 11 дронів й деякі боєприпаси до них, шість наземних пунктів управління, кілька навчальних симуляторів й і супутні послуги.

Безпілотники базуватимуться на військових базах у провінціях Британська Колумбія та Нова Шотландія, а центральний наземний центр управління польотами створять у Оттаві. “Перша доставка очікується у 2028-му році, а набуття повної операційної спроможності - до 2033-го року”, - запевнили у відомстві.

Додамо, що за оприлюдненою раніше у ЗМІ інформацією, Канада закупить дрони MQ-9 Reaper, які спеціально обладнають для роботи у Арктиці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-