Тайвань готовий допомогти постраждалим від землетрусу в Китаї

Тайвань готовий допомогти постраждалим від землетрусу в Китаї

Укрінформ
Президентка Тайваню Цай Інвень висловила співчуття сім’ям загиблих внаслідок сильного землетрусу в північно-західній китайській провінції Ганьсу і заявила, що тайванський уряд готовий запропонувати допомогу.

Як передає Укрінформ, про це вона написала всоцмережі Х.

«Щирі співчуття всім, хто втратив близьких під час землетрусу на північному заході Китаю. Ми молимося, щоб усі постраждалі отримали допомогу, і сподіваємося на швидке одужання. Тайвань готовий запропонувати допомогу у ліквідації наслідків цього стихійного лиха», - написала Цай.

Вона додала, що доручила Раді у справах материка і Фонду обміну між берегами протоки, квазіурядовій організації, яка підтримує проживаючих і працюючих у Китаї тайванців, передати це повідомлення китайській владі.

Чи було отримано відповідь китайської сторони наразі не повідомляється.

Читайте також: Поблизу середземноморського курорту в Туреччині стався землетрус

Пекін припинив офіційні контакти з Тайбеєм у 2016-му році після того, як Цай із Демократичної прогресивної партії, що декларує кінцевою політичною метою отримання Тайванем незалежності, перемогла на чергових президентських виборах.

Як повідомляв Укрінформ, у ніч на вівторок, 19 грудня, на північному заході Китаю на межі двох гірських провінцій Ганьсу і Цинхай стався потужний землетрус магнітудою 6,2.

За останніми даними місцевої влади, у результаті стихійного лиха 118 людей загинули і понад 500 постраждали.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-