Вступ до НАТО: в Анкарі пояснили, яких кроків чекають від Швеції

Вступ до НАТО: в Анкарі пояснили, яких кроків чекають від Швеції

Укрінформ
Туреччина очікує від Швеції не лише втілення правових змін, а виконання взятих на себе зобов’язань та конкретних практичних кроків щодо її вступу в НАТО.

Про це сьогодні повідомив міністр національної оборони Туреччини Яшар Гюлер, повідомляє власкор Укрінформу.

“Ми продовжуємо бути активним і конструктивним членом НАТО. Ми ще раз продемонстрували це членством Фінляндії. Що стосується Швеції, то правові зміни самі по собі не мають сенсу. Для нас важливе виконання взятих на себе зобов’язань, вжиття конкретних практичних кроків”, - сказав Гюлер.

Міністр нагадав про останні випадки спалювання священного для мусульман Корану в країнах Європи, підкресливши позитивне ставлення до таких дій ще однієї скандинавської країни - Данії.

“Данія, хоч і пізно, прийняла закон, що забороняє неналежне поводження зі священними книгами. Я хотів би сказати, що ми сприймаємо це позитивно, як і кожен крок, який сприяє загальним цінностям усього людства, толерантності та мирному співіснуванню”, - сказав міністр оборони Туреччини.

Він також нагадав про те, що протокол про вступ Швеції в НАТО вже підписаний президентом Туреччини і направлений до Великих національних зборів (парламенту) Туреччини, де й буде прийняте остаточне рішення щодо членства. ​

Читайте також: Ердоган і Байден обговорили палестино-ізраїльський конфлікт та вступ Швеції в НАТО

Як повідомляв Укрінформ, комісія у закордонних справах парламенту Туреччини 16 листопада почала обговорення протоколу про вступ Швеції в НАТО, але ухвалила рішення його відкласти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-