Австралія прийматиме вдвічі менше іммігрантів

Австралія прийматиме вдвічі менше іммігрантів

Укрінформ
Уряд Австралії ухвалив протягом двох років удвічі скоротити кількість іммігрантів, яких готова прийняти країна.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє BBC.

Згідно з рішенням уряду, до червня 2025 року планується скоротити річний прийом іммігрантів до 250 тисяч осіб — приблизно до рівня, який був перед пандемією коронавірусу.

Відповідно до нового плану, також будуть посилені візові правила для іноземних студентів і низькокваліфікованих працівників.

Зазначається, що міграція в Австралію досягла рекордного рівня, погіршуючи ситуацію із житлом та інфраструктурою. За рік, що минув від червня 2022-го до червня 2023-го у країну прибули 510 тисяч мігрантів.

При цьому Австралії й надалі бракує кваліфікованих працівників, яких вона прагне залучити.

Читайте також: В Австралії відхилили пропозицію щодо визнання корінного населення у конституції

Серед нових обмежувальних заходів - суворіші мінімальні вимоги до володіння англійською мовою для іноземних студентів, а також ретельніший контроль для охочих отримати другу візу — вони повинні довести, що подальше навчання просуне їхні академічні прагнення або кар’єру.

Згідно з офіційними даними, в Австралії навчається близько 650 тисяч іноземних студентів, багато з них мають другу візу.

Як повідомляв Укрінформ, федеральна поліція Німеччини зафіксувала, що після розширення стаціонарного прикордонного контролю нелегальна міграція до країни зменшилася вдвічі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-