НАТО збільшує виробництво зброї та боєприпасів - посол США а Альянсі

НАТО збільшує виробництво зброї та боєприпасів - посол США а Альянсі

Укрінформ
НАТО має виходити з того, що РФ здатна на нову агресію, і мусить забезпечити своїх членів і союзників усім необхідним для оборони.

Про це заявила посол США при НАТО Джуліан Сміт в інтерв'ю LSM, передає Укрінформ.

За словами Сміт, навіть якщо відновлення збройних сил РФ після закінчення її війни проти України триватиме кілька років, НАТО має виходити з того, що Кремль буде здатний на нову агресію.

"Важливо, що НАТО не чекатиме. НАТО дуже зосереджене на ваших (країнах Балтії - ред.) безпекових потребах прямо зараз", - сказала вона.

Посол наголосила, що США вже вдалося суттєво збільшити виробництво зброї та боєприпасів, наприклад, практично подвоїти випуск снарядів калібру 155 мм.

Європейським країнам також вдалося збільшити військове виробництво. Сміт зазначила, що у багатьох країнах Європи оборонні підприємства перейшли на цілодобову роботу та застосовують "дуже творчі та новаторські підходи", щоб і "поповнити запаси армій НАТО, які скоротилися, та забезпечити Україні все, що їй необхідно".

НАТО має нові плани, нову стратегію та нову доктрину, щоб забезпечити здатність захистити кожен дюйм своєї території, наголосила посол.

Читайте також: Генсек НАТО: Чим більше підтримуватимемо Україну, тим швидше закінчиться війна

"І ми зосереджуємося на гібридних загрозах – не лише танках, які перетинають кордон, а й на кібербезпеці. Ми зосереджуємося на дезінформації, критичній інфраструктурі", – запевнила Сміт.

Як повідомлялося, генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що союзники мають постійно підтримувати Україну в її протистоянні російській агресії, незалежно від перебігу ситуації на полі бою.

Фото: ЕРА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-