ЦВК Росії дозволила голосувати на «виборах президента» жителям окупованих територій

ЦВК Росії дозволила голосувати на «виборах президента» жителям окупованих територій

Укрінформ
Російська центральна виборча комісія ухвалила рішення, що голосування на «виборах президента Росії» у березні 2024 року пройде також на тимчасово окупованих територіях України, про анексію яких раніше оголосила влада РФ.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Радіо Свобода.

ЦВК країни-агресора провела окремі консультації щодо можливості проведення «виборів» на території чотирьох українських регіонів. Йдеться про Запорізьку, Херсонську, Донецьку та Луганську області. Стверджується, що представники Міноборони, ФСБ та окупаційної влади регіонів висловилися за проведення голосування.

На цих територіях у вересні вже відбувалося голосування на виборах до місцевих органів влади. При цьому тут продовжуються активні бойові дії та введено воєнний стан. Проте раніше в РФ були ухвалені поправки до законодавства, що дозволяють проводити «голосування» за умов воєнного стану.

В раніше окупованих українських Криму та Севастополі воєнний стан не введений, там уже проводилося голосування на «виборах президента Росії» – у 2018 році.

Раніше центрвиборчком РФ також ухвалив рішення, що у трьох російських регіонах, які межують з Україною (Бєлгородська, Брянська, Курська області), можливе проведення голосування на прибудинкових територіях, тобто поза виборчими дільницями. Повідомлялося, що подібну практику можна застосувати і на окупованих територіях.

Читайте також: У «ЛНР» під час «виборів» президента РФ робитимуть побудинковий обхід - Лисогор

Як повідомлялося, «вибори президента Росії» офіційно призначені на 17 березня, проте голосування проходитиме три дні - з 15 по 17. Президент Володимир Путін уже заявив, що балотуватиметься. ЦВК отримала повідомлення про проведення зборів групи виборців на підтримку Путіна, вони пройдуть 16 грудня в Москві. Путін піде на вибори як самовисуванець.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-