У Британії зафіксований найвищий рівень дитячої бідності серед найбагатших країн світу

У Британії зафіксований найвищий рівень дитячої бідності серед найбагатших країн світу

Укрінформ
Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) стверджує, що рівень дитячої бідності у Великій Британії є найвищим серед найбагатших країн світу.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє The Independent.

"Рівень дитячої бідності у Великій Британії впродовж останніх років зріс уп’ятеро, за даними ЮНІСЕФ, та став найвищим серед найбагатших країн світу", - йдеться у повідомленні.

У звіті ЮНІСЕФ розглядалися країни ЄС та Організації економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР) з високим рівнем прибутків та рівнем доходу вище середнього, щоб оцінити поточний стан дитячої бідності та прогрес, якого країни досягли в її ліквідації, у період між 2012-14 та 2019-21 роками.

Згідно з документом, за показниками рівня бідності та успіхів у її скороченні серед дітей Велика Британія посіла 37 місце з 39 країн ЄС та Організації економічного співробітництва та розвитку, випередивши лише Туреччину та Колумбію.

Читайте також: Росіяни мають абсолютно чітку геноцидну політику щодо українських дітей - Герасимчук

Для порівняння, Словенія, Польща та Латвія стали першими в заліку, тоді як Ірландія посіла дев’яте місце у загальному рейтингу. Усім цим країнам вдалося знизити рівень дитячої бідності протягом зазначеного проміжного періоду.

У дослідженні домогосподарства вважалися бідними, якщо їхній прибуток становив нижче 60 відсотків до вартості житла. За даними ЮНІСЕФ, у 2019-2021 роках відносний рівень бідності дітей у Великій Британії без урахування витрат на житло становив 20,8 відсотка.

Як повідомляв Укрінформ, за даними Світового банку, рівень бідності в Україні зріс з 5,5% до 24,2% у 2022 році, внаслідок чого 7,1 млн людей опинилися за межею бідності. Україна майже повернулася на рівень бідності 2001 року, втративши 20 років через розв'язану РФ війну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-