Вірменія та Азербайджан обміняються військовополоненими - заява Пашиняна і Алієва

Вірменія та Азербайджан обміняються військовополоненими - заява Пашиняна і Алієва

Укрінформ
Вірменія та Азербайджан домовилися про обмін затриманими військовими. Баку відпустить 32 людини, Єреван - двох.

Про це йдеться у спільній заяві адміністрації президента Азербайджану Ільхама Алієва та апарату прем'єр-міністра Вірменії Нікола Пашиняна, передає Report.az, повідомляє Укрінформ.

Видання оприлюднило список полонених, яких має звільнити Азербайджан.

26 осіб, яких планується повернути Вірменії – це затримані під час антитерористичних заходів у грудні 2020 року в карабському районі Гадрут, решта 6 осіб - особи, затримані в різні часи на кордоні, вони уже відбули більшу частину покарання. 

"Обидві країни ще раз підтверджують свій намір нормалізувати відносини та досягти мирного договору на основі поваги до принципів суверенітету й територіальної цілісності", - ідеться в заяві.

Крім того, Вірменія заявила, що відкликає свою кандидатуру на проведення 29-ї сесії Конференції сторін Рамкової Конвенції ООН (СОР-29) про зміну клімату на підтримку кандидатури Азербайджану. Азербайджанська сторона заявила, що підтримує кандидатуру Вірменії зі Східноєвропейської групи на членство в Бюро СОР.

Читайте також: Блінкен обговорив з главами Вірменії і Азербайджану можливу мирну угоду

Як повідомляв Укрінформ, прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян заявив, що Вірменія та Азербайджан змогли домовитися про основні принципи мирного договору.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-