У Росії президентські вибори призначили на 17 березня

У Росії президентські вибори призначили на 17 березня

Укрінформ
Російська «верхня палата парламенту» Рада Федерації призначила дату «президентських виборів» у країні на 17 березня 2024 року.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Радіо Свобода.

Дата голосування визначається федеральним законом, але розпорядження сенаторів дає формальний старт передвиборчій кампанії.

Команда Навального від імені самого російського опозиціонера, який відбуває термін у колонії у Володимирській області, закликала росіян взяти участь у «виборах президента» та проголосувати на них проти Володимира Путіна. Таке повідомлення з'явилося у блозі Навального та в його Ютуб-каналі.

«Будь-які вибори, навіть найфальшивіші, — це час сумнівів. Люди замислюються про те, хто при владі і навіщо він там. Головне завдання російської опозиції, завдання всіх чесних громадян — усіма силами відповісти на ці сумніви. Агітувати. Пояснити, що 71-річний Путін, який перебуває при владі 24 роки, не повинен залишатися ще на 6 років. Він завдасть шкоди Росії. Він має піти», — йдеться у дописі в блозі опозиційного політика.

Пропонується, аби в найближчі 100 днів до «президентських виборів» кожен, хто підтримує цю ідею, поставив собі «просту мету — переконати щонайменше 10 осіб виступити проти Путіна».

Читайте також: Чи голосуватимуть за Путіна: у Маріуполі загарбники проводять «анонімне» телефонне опитування

Нагадаємо, прийняті 2020 року поправки до російської Конституції дозволяють чинному президентові Путіну висунутись на п'ятий термін. Раніше він заявляв, що розповість про свої плани після офіційного призначення дати виборів.

Як повідомлялося, за даними розслідувань російських медіа, перед кремлівськими чиновниками поставлене завдання забезпечити президентові на цих «виборах» понад 80% голосів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-