Вартість російської нафти вперше з липня опустилася нижче «граничної» ціни G7

Вартість російської нафти вперше з липня опустилася нижче «граничної» ціни G7

Укрінформ
Падіння цін на нафтових ринках призвело до того, що ціни на провідну російську нафту марки Urals, вперше з липня, впали нижче встановленого "Групою семи" ліміту в 60 доларів США за барель.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Bloomberg.

Згідно з даними Argus Media Ltd., Urals з балтійського порту Приморськ упав до 56,15 дол. за барель, тоді як той самий сорт у Новоросійську в Чорному морі впав до 56,55 дол. за барель.

Зазначається, що з липня вся основна російська нафта торгувалася вище 60 доларів.

Дані Argus також показують збільшення різниці між експортною та імпортною цінами, що свідчить про те, що більша частина торгівлі російською нафтою переходить до рук посередників і транспортних фірм, які часто залишаються анонімними.

Основні ціни на нафту впали останніми днями, незважаючи на обіцянку країн ОПЕК+, включаючи Росію, скоротити видобуток у першому кварталі наступного року. Це потягнуло вниз ціну на Urals, який торгується з дисконтом.

Читайте також: Росія усупереч санкціям ЄС збільшила прибуток від продажу нафти - Bloomberg

Як повідомляв Укрінформ, три великі грецькі судноплавні компанії Minerva Marine, Thenamaris і TMS Tankers припинили транспортування російської нафти в останні тижні, щоб уникнути санкцій США.

Фото: Bloomberg

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-