Республіканці в Сенаті не будуть голосувати за допомогу Україні без розгляду «прикордонного» питання

Республіканці в Сенаті не будуть голосувати за допомогу Україні без розгляду «прикордонного» питання

Укрінформ
Республіканці в Сенаті США не підтримають надання додаткової допомоги Україні та Ізраїлю, якщо одночасно з цим питанням не ухвалюватиметься рішення про посилення кордону з Мексико.

Як передає власний кореспондент Укрінформу, про це журналістам заявив лідер сенатської меншості Мітч Макконнелл.

Таким чином республіканці показують важливість «суттєвих змін на кордоні», зауважив сенатор, наголосивши, що вони підтримують ідею всеосяжного доповнення, яке стосується України, Ізраїлю та Тайваню.

«Ми хочемо, щоб це пройшло. Але коли ми говоримо про кордони, моя порада лідеру більшості (демократу Чаку Шумеру, – ред.) минулого тижня була така… усі наші члени будуть проти пропозиції перейти до голосування, аби, сподіваюся, востаннє продемонструвати, що ми наполягаємо на важливих змінах на кордоні». - сказав Макконнелл.

Читайте також: З українського боку триває робота над схваленням допомоги в Конгресі США - Кулеба

Раніше повідомлялося, лідер сенатської більшості демократ Чак Шумер призначив на середу процедурне голосування щодо законопроєкту, який не містить положень щодо посилення кордону. Перед тим він звинуватив республіканців у тому, що вони поставили допомогу Україні в залежність від своїх вимог щодо змін у прикордонній політиці.

Шумер повідомив журналістам, що Президент України Володимир Зеленський не виступатиме на закритому засіданні в Сенаті за участю представників Пентагону та розвідувальної спільноти, яке мало відбутися у вівторок, хоча раніше заявляв, що такий виступ очікується.

Читайте також: Нова допомога США потрібна Україні, щоби звільняти території - Єрмак у Вашингтоні

Минулого тижня переговори між республіканцями та демократами зайшли у глухий кут. Республіканці заявили, що, заблокувавши просування законопроєкту про допомогу, покажуть демократам, наскільки серйозно вони ставляться до розв’язання проблеми на кордоні, та змусять їх повернутися за стіл переговорів.

Як повідомляв Укрінформ, у понеділок лідер більшості в Сенаті США Чак Шумер призначив перше процедурне голосування за проєкт закону щодо виділення $106 млрд додаткового фінансування, зокрема допомоги Україні й Ізраїлю. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-