ЦАХАЛ оголосив про початок нової фази наступу в секторі Гази

ЦАХАЛ оголосив про початок нової фази наступу в секторі Гази

Укрінформ
Начальник штабу Армії оборони Ізраїлю Герці Халеві заявив у вівторок, що військові оточують Хан-Юніс на півдні Гази, починаючи третій етап наземного наступу проти ХАМАСу в секторі Гази.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Times of Israel.

Халеві також сказав, що військові заздалегідь знали, що ліванське терористичне угруповання «Хезболла» відновить свої атаки на північ Ізраїлю після тижневого перемир’я із угрупованням ХАМАС.

«Після шістдесяти днів з початку війни наші сили оточують район Хан-Юніс на півдні Гази. Паралельно ми працюємо над покращенням досягнень у північній частині сектору Гази. Той, хто думав, що ЦАХАЛ не знатиме, як відновити бойові дії після перемир’я, помилявся», – заявив Халеві.

Він зазначив, що впродовж останніх кількох днів ізраїльська армія знищила багатьох оперативників ХАМАС, у тому числі старше командування, а також захопила опорні пункти угруповання на півночі Гази.

Окрім цього, на західному березі річки Йордан ізраїльські військові заарештували понад 1200 членів ХАМАС, а багато інших осіб, які планували або здійснювали терористичні атаки, були ліквідовані, додав Халеві.

Читайте також: ЦАХАЛ може затопити тунелі ХАМАС, обладнання вже встановили - ЗМІ

Як повідомлялося, у вівторок ізраїльська армія заявила, що 80 солдатів були вбиті з початку її жовтневої наземної операції у секторі Гази.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-