ЦАХАЛ може затопити тунелі ХАМАС, обладнання вже встановили - ЗМІ

ЦАХАЛ може затопити тунелі ХАМАС, обладнання вже встановили - ЗМІ

Укрінформ
Військові Ізраїлю розглядають ідею затоплення тунелів терористичного угруповання ХАМАС у секторі Гази морською водою, відповідне обладнання вже встановлено.

Про це повідомляє The Times of Israel, передає Укрінформ.

"Ізраїль підготував план затоплення системи тунелів ХАМАС під cектором Газа водою з Середземного моря, щоб знищити підземну мережу тунелів та сховків терористичного угруповання ХАМАС", - йдеться у повідомленні.

Видання Wall Street Journal із посиланням на офіційних осіб у США поінформувало, що минулого місяця армія оборони Ізраїлю встановила п’ять великих водяних насосів поблизу табору для біженців Аль-Шаті в місті Газа. Це обладнання здатне затопити тунелі протягом кількох тижнів, перекачуючи тисячі кубічних метрів води за годину.

За словами чиновників, Ізраїль попередив США про цей план минулого місяця, але ще не вирішив, чи реалізувати його.

Проте у США деякі чиновники висловлювали занепокоєння щодо потенційної шкоди водоносному горизонту та ґрунту анклаву.

"Ми не впевнені, наскільки успішним буде прокачування, тому що ніхто не знає подробиць про тунелі та землю навколо них. Неможливо знати, чи це буде ефективно, тому що ми не знаємо, як морська вода стікатиме в тунелях, у яких ніхто раніше не бував", - йдеться у статті.

Читайте також: Бої на півдні сектору Гази будуть такими ж потужними, як на півночі - ЦАХАЛ

Як повідомляв Укрінформ, 7 жовтня угруповання ХАМАС скоїло напад на Ізраїль. Бойовики прорвалися в країну, одночасно завдаючи масованого ракетного удару. Вторгнення супроводжувалося масовими вбивствами мирного населення. Бойовики також захопили і вивезли у Газу близько 240 людей.

Ізраїль у відповідь завдає ударів по місцях базування терористів у секторі Гази.

Фото: IDF

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-