Туреччина застерегла Ізраїль щодо полювання на ватажків ХАМАС на її території

Туреччина застерегла Ізраїль щодо полювання на ватажків ХАМАС на її території

Укрінформ
Туреччина попередила Ізраїль про серйозні наслідки у разі полювання на ватажків терористичного угруповання ХАМАС на її території.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє агенція Bloomberg.

"Туреччина попередила ізраїльське шпигунське агентство не намагатися знищувати членів ХАМАС на її території, після повідомлень про плани ліквідовувати лідерів палестинського угруповання за кордоном", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, високопоставлений чиновник турецької розвідки на умовах анонімності розповів, що розвідувальна служба MIT повідомила ізраїльським колегам з Моссаду, що такі односторонні кроки матимуть серйозні наслідки для двосторонніх зв’язків між двома країнами.

Таке рішення прийняли після того, як Ізраїль наказав своїм шпигунським агентствам розробити план ліквідації ватажків ХАМАС за межами сектора Гази, які мешкають у Туреччині, Катарі та інших країнах.

Це попередження свідчить про нову напруженість між двома країнами, відносини між якими були напруженими після публічної суперечки у 2009 році між тодішнім прем’єр-міністром Реджепом Тайїпом Ердоганом та Шимоном Пересом, тодішнім президентом Ізраїлю.

Тоді Ердоган, нинішній президент Туреччини, захищав ХАМАС — визнаний США та ЄС терористичною організацією — як організацію, що бореться за права палестинців.

Читайте також: Прем’єр Ізраїлю доручив розвідслужбі «Моссад» переслідувати лідерів ХАМАС

Як повідомлялося, президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган заявив, що ніколи не визнає ХАМАС терористичною організацією.

24 листопада набуло чинності чотириденне перемир'я, укладене між Ізраїлем та угрупованням ХАМАС. Згодом його було продовжено ще на два дні.

Однак упродовж цього періоду бойовики вчинили напади на позиції Ізраїлю. Зокрема, були підірвані три вибухових пристрої біля позицій Армії оборони Ізраїлю у двох різних місцях на півночі сектору Гази, що є порушенням домовленостей про перемир'я.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-