В Ізраїлі поновили суд над Нетаньягу у справі про корупцію

В Ізраїлі поновили суд над Нетаньягу у справі про корупцію

Укрінформ
В Окружному суді Єрусалима у понеділок поновився судовий процес у справі про корупцію щодо прем'єр-міністра Ізраїлю Беньяміна Нетаньягу.

Про це повідомляє The Times of Israel, передає Укрінформ.

Як зазначається, розгляд справи було припинено, як і всі нетермінові справи, надзвичайним наказом міністра юстиції Яріва Левіна після нападу ХАМАС на Ізраїль 7 жовтня. Термін призупинення у зв'язку з умовами воєнного часу закінчився минулого тижня.

Нетаньягу можуть викликати для свідчень через кілька місяців, зазначає видання.

Процес триває понад три роки. Нетаньягу звинувачують у хабарництві, шахрайстві та зловживанні довірою у двох окремих випадках.

Зокрема, його підозрюють у тому, що під час роботи на посаді міністра зв'язку він просував інтереси найбільшої телекомунікаційної компанії Ізраїлю "Безек", акціонером якої був медіамагнат Шауль Елович, і втручався в роботу новинного порталу Wallа, яким керував Елович, щоб вплинути на висвітлення ним подій.

Читайте також: Прем’єр Португалії подав у відставку через корупційне розслідування

Також Нетаньягу звинувачують у тому, що в період з 2007 по 2016 роки він, його дружина та син прийняли розкішні подарунки, включаючи ювелірні вироби, сигари, шампанське та авіаквитки на суму близько 174 000 євро, зокрема від голлівудського продюсера Арнона Мілчена.

Прем’єр-міністр Ізраїлю відкидає всі звинувачення.

Як повідомляв Укрінформ, у січні 2021 року суд Єрусалима ухвалив перенести засідання у справі про корупцію прем'єр-міністра Ізраїлю Біньяміна Нетаньягу через локдаун, запроваджений у країні для боротьби з коронавірусом.

Фото: Yonatan Sindel/Flash90

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-