У Молдові викликали на допит політика, який заявив про створення загону для війни проти України

У Молдові викликали на допит політика, який заявив про створення загону для війни проти України

Укрінформ
Молдовська Прокуратура з боротьби з організованою злочинністю та особливими справами (PCCOCS) перевіряє заяву голови Партії регіонів Молдови Олександра Калініна, який оголосив про створення міжнародного загону, щоб воювати проти України.

Про це повідомляє NewsMaker, передає Укрінформ.

У PCCOCS заявили, що Калініна викликали на допит до прокуратури, щоб надати йому «процесуальний статус».

Раніше в інтерв'ю російським пропагандистам він заявив про створення міжнародного загону «Дністер», щоб воювати в Україні та «не дати можливості неофашизму перебратися до Молдови».

Крім того, PCCOCS розслідує справу за обвинуваченням Калініна у пропаганді війни.

Олександр Калінін очолив молдовську Партію регіонів у 2016 році. На численних фото та відео у своїх соцмережах він з'являється у військовій формі, із символікою Z, яка заборонена у Молдові. Політик також проводить акції на підтримку російських солдатів — збирає взуття та теплий одяг. Зібрані та куплені речі Калінін сам розвозить по окупованих РФ населених пунктах Луганської області.

Читайте також: До Молдови не пустили росіянина, який воював проти України

Як повідомляв Укрінформ, у листопаді президент Молдови Мая Санду позбавила громадянства голову Партії регіонів країни та голову Конгресу молдовських діаспор у Росії Олександра Калініна, який підтримує війну в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-