Червоний хрест призупинив членство Білорусі, зокрема через депортацію українських дітей

Червоний хрест призупинив членство Білорусі, зокрема через депортацію українських дітей

Укрінформ
В Міжнародній Федерації Товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця (МФЧХ) 1 грудня повідомили про призупинення членства білоруського представництва.

Про це йдеться на сайті Товариств, передає Укрінформ. 

У повідомлення йдеться, що членство призупиняють через невиконання Білоруським Червоним Хрестом вимоги про звільнення Дмитра Шевцова, генерального секретаря Національного товариства. 

«Це слідує за рішенням Ради керуючих МФЧХ від 3 жовтня 2023 року, що стосується розслідування звинувачень проти Генерального секретаря Білоруського Червоного Хреста за його заяви, в тому числі про ядерну зброю і про переміщення дітей до Білорусі, а також за його візит до Луганська і Донецька», - зазначається у повідомленні.

Читайте також: Глава Червоного Хреста Білорусі визнав участь у вивезенні дітей із України

Від тепер білоруське представництво Червоного Хреста втрачає свої права члена МФЧХ, а будь-яке нове фінансування також буде призупинено. Крім того, Білоруський Червоний Хрест не зможе брати участь у Генеральній Асамблеї МФОКК і КП, а також голосувати або бути обраним на будь-яких статутних засіданнях.

Водночас діяльність представництва може бути відновлена після виконання рішення та рекомендації міжнародного товариства. 

Читайте також: Частину депортованих українських дітей перевозять із Білорусі до РФ - Верещук

Як повідомляв Укрінформ, на початку жовтня Міжнародний Червоний Хрест закликав до відсторонення від посади голови Білоруського Червоного Хреста Дмитра Шевцова, який заявляв, що активно переправляв українських дітей з окупованих Росією територій України.

Фото: Keystone / Martial Trezzini

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-