КНДР розгортає військові пости на кордоні з Південною Кореєю

КНДР розгортає військові пости на кордоні з Південною Кореєю

Укрінформ
Північна Корея після скасування угоди про зниження військової напруги між двома країнами 2018 року почала відновлювати охоронні пости та розміщувати важку вогнепальну зброю вздовж кордону з Південною Кореєю.

Про це повідомляє Yonhap із посиланням на заяву Міноборони Південної Кореї, передає Укрінформ.

Представники південнокорейського оборонного відомства у понеділок оприлюднили фотографії, на яких видно, як військові КНДР встановлюють тимчасові охоронні пости у демілітаризованій зоні між країнами.

За даними Міноборони Південної Кореї, важко озброєні північнокорейські солдати з п’ятниці, 24 листопада, почали відновлення постів у декількох місцях. На сьогодні КНДР відновила кілька охоронних постів, але ймовірно, що Пхеньян відновить усі, оскільки це важливі об’єкти для спостереження.

В Об’єднаному комітеті начальників штабів Південної Кореї заявили, що вживатимуть «відповідних заходів» з огляду на дії Північної Кореї.

Президент РК Юн Сок Йоль 27 листопада розпорядився посилити боєздатність збройних сил у зв'язку з напруженістю у відносинах з Північною Кореєю.

Читайте також: США, Японії та Корея провели морські навчання для стримування ядерного потенціалу КНДР

Угоду про зниження військової напруги між Південною та Північною Кореєю було укладено 19 вересня 2018 року. Документ передбачав знищення прикордонних постів у радіусі 1 кілометра, заборону військових навчань і маневрів поблизу сухопутних і морських кордонів і створення заборонених для польотів зон вздовж кордону. Того ж року дві країни підірвали 10 охоронних постів у демілітаризованій зоні.

Як повідомлялося, 22 листопада Сеул заявив, що призупиняє участь у міжкорейській військовій угоді 2018 року після виведення КНДР супутника-шпигуна на навколоземну орбіту.

23 листопада Північна Корея заявила, що негайно поновить усі військові заходи, що були зупинені в межх угоди з Південною Кореєю 2018 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-