Глава МЗС Нідерландів наголосила на важливості гуманітарної паузи у бойових діях в Газі

Глава МЗС Нідерландів наголосила на важливості гуманітарної паузи у бойових діях в Газі

Укрінформ
Міністерка закордонних справ Нідерландів Ганке Брюїнс Слот наголосила на важливості гуманітарної паузи, що має вирішальне значення для доставки допомоги та предметів першої необхідності до Гази.

Про це вона написала у соцмережі Х, за підсумками переговорів у Тель-Авіві з главою Міністерства закордонних справ Ізраїлю Елі Коеном, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Говорила з колегою - главою Міністерства закордонних справ Ізраїлю Елі Коеном в Тель-Авіві. Я висловила своє глибоке співчуття всім невинним ізраїльтянам, загиблим під час жахливих нападів ХАМАС 7 жовтня. Нідерланди поділяють серйозну стурбованість щодо заручників, які наразі все ще перебувають у Газі. Я продовжу наголошувати на необхідності їхнього негайного і беззастережного звільнення. У нашій розмові я також наголосила на важливості негайної гуманітарної паузи в бойових діях. Такі паузи мають вирішальне значення для доставки допомоги, медикаментів та інших товарів першої необхідності до Гази. Я відкрито закликала до стриманості та потребі діяти відповідно до міжнародного гуманітарного права. Добре, що ми змогли сьогодні особисто обговорити всі ці теми”, - написала вона.

Читайте також: Білий дім звинуватив ХАМАС у геноциді проти Ізраїлю

Як повідомляв Укрінформ, Агентство ООН з надання допомоги палестинським біженцям на Близькому Сході (UNRWA) у суботу, 18 листопада, заявило, що отримало партію палива, обіцяного напередодні Ізраїлем.

В Ізраїлі заявили, що на день пропускатимуть в сектор Гази дві вантажівки з близько 140 000 літрів пального.

Фото: @HankeBruinsSlot

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-