У Чорному морі затонув турецький суховантаж, доля екіпажу невідома

У Чорному морі затонув турецький суховантаж, доля екіпажу невідома

Укрінформ
У Чорному морі в неділю затонув суховантаж, який ішов із Росії під турецьким прапором в порт Ізмір.

Доля 12 членів екіпажу невідома.

Про це в понеділок на пресконференції повідомив міністр внутрішніх справ Туреччини Алі Єрлікая, передає власкор Укрінформу.

«Суховантаж під турецьким прапором Kafkametler, який йшов у порт Ізмір через несприятливі погодні умови та шторм на морі, затонув, врізавшись у хвилеріз. Контакт із 12 членами екіпажу, турецькими громадянами, досі не встановлено», - повідомив міністр.

За його словами, підрозділи командування берегової охорони, ВМС Туреччини, Директорат з ліквідації наслідків стихійних лих і надзвичайних ситуацій (AFAD), берегова поліція, жандармерія та пожежні бригади перебувають у готовності розпочати пошуково-рятувальні роботи, коли покращаться погодні умови.

Читайте також: Розвідка підтвердила, що уражені в Криму російські десантні катери пішли на дно

За його словами, ще два судна вдалося врятувати. Зокрема, вантажне судно під прапором Камеруну Pallada, яке було пришвартоване в порту Ереглі сіло на мілину через обрив канату, 13 членів екіпажу судна були врятовані. Інше судно під прапором Камеруну також опинилося в небезпеці внаслідок розриву канату та було врятоване портовим буксиром із 12 членами екіпажу на борту.

Читайте також: У Чорному морі підірвалось судно із зерном - Reuters

Також міністр повідомив, що внаслідок різкого погіршення погодних умов по всій Туреччині загинуло дві людини, 109 громадян внаслідок негоди потрапили в небезпеку та були врятовані.

Як повідомляв Укрінформ, біля берегів Туреччини зазнав аварії суховантаж Pallada, який прибув до порту міста Ереглі з Одеси.

Фото: en.trend.az

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-