На місці однієї з найдавніших стоянок у Євразії знайшли кілька десятків кам’яних знарядь праці

На місці однієї з найдавніших стоянок у Євразії знайшли кілька десятків кам’яних знарядь праці

Фото
Укрінформ
У Центральному Китаї на місці однієї з найдавніших стоянок первісних людей у Євразії віком до 2,5 мільйонів років археологи знайшли кілька десятків кам’яних знарядь праці.

Про це повідомляє Xinhua, передає Укрінформ.

Розкопки проводилися на стоянці Лунгупо в муніципалітеті Чунцін на площі близько 1300 квадратних метрів. Вважається, що цьому місцю від 2 до 2,5 мільйонів років і це одна з найдавніших стоянок людини в Євразії.

Це був п’ятий етап археологічних розкопок на цій території, які розпочалися ще в 1985 році.

Під час нинішньої експедиції археологи розкопали велику кількість кам’яних знарядь праці з чіткими слідами ручної обробки, що використовувались первісними людьми, які зупинялись на цьому місці.

Читайте також: Біля узбережжя Сардинії знайшли десятки тисяч стародавніх монет

Про вік артефактів наразі не повідомляється. Точно встановити часові рамки їх виготовлення науковці зможуть після лабораторних досліджень.

Повідомляється, що в ході розкопок використовувались новітні наукові та технологічні методи, такі як тривимірне цифрове сканування реліктових шарів, 3D-моделювання, а також деякі інновації в концепціях, методах і технологіях.

Дослідники очікують, що результати експедиції дадуть цінні наукові дані про еволюцію навколишнього середовища поблизу стоянки Лунгупо, а також походження й еволюцію людей.

Читайте також: У Марокко знайшли стародавнє римське місто II століття

Як повідомляв Укрінформ, у Єгипті знайшли прикрашену гробницю, яка належить видатному писарю фараонів у Стародавньому Єгипті Джехуті-імхату.

Фото: Xinhua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-