Ізраїль зреагував на рішення Туреччини відкликати посла

Ізраїль зреагував на рішення Туреччини відкликати посла

Укрінформ
МЗС Ізраїлю назвало рішення Туреччини відкликати свого посла "кроком турецького президента, який стоїть на боці терористичної організації ХАМАС".

Про це повідомив речник міністерства закордонних справ Ізраїлю Ліор Хаят у соцмережі Х, передає Укрінформ.

"Рішення турецького уряду відкликати свого посла в той час, як Держава Ізраїль перебуває в розпалі війни самооборони, нав'язаної йому терористичною організацією, гіршою за ІДІЛ, є ще одним кроком турецького президента, який стоїть на боці терористичної організації ХАМАС", - йдеться у повідомленні.

Речник МЗС нагадав, що бойовики ХАМАС убили понад 1400 ізраїльтян і 240 захопили в заручники, серед них немовлята, діти, жінки і літні люди.

Читайте також: Туреччина заявила, що готова бути гарантом мирної угоди між Палестиною та Ізраїлем

Хаят констатував, що терористи використовують населення Гази "як живий щит і перешкоджають переміщенню в безпечні райони, викрадаючи у нього паливо, їжу і питну воду".

"ХАМАС скоює воєнні злочини і злочини проти людяності та є справжнім ворогом палестинського народу", - наголосив представник МЗС.

Читайте також: ХАМАС використовує автомобілі «швидкої» для перевезення бойовиків – ЦАХАЛ

Як повідомляв Укрінформ, президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган заявив про розірвання контактів із прем'єр-міністром Ізраїлю Беньяміном Нетаньягу через дії ізраїльської армії в секторі Гази.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-