Париж вимагає пояснень через обстріл ізраїльською армією Французького інституту в Газі

Париж вимагає пояснень через обстріл ізраїльською армією Французького інституту в Газі

Укрінформ
Міністерство закордонних справ Франції вимагає пояснень у зв’язку з обстрілом ізраїльською армією Французького інституту в секторі Гази.

Про це йдеться в заяві МЗС Франції, розміщеній на його офіційній сторінці, передає Укрінформ

«Ми звернулися до ізраїльської влади з проханням негайно надати нам вагомі докази, на яких ґрунтується це рішення», - зазначається в документі.

Французький інститут належить до сфери управління МЗС. Там заявили, що під час удару «ні співробітники, ні громадяни Франції не перебували в приміщенні Інституту».

Окрім того, одночасно з цією атакою, що сталася кілька днів тому, було пошкоджено офіс агентства Франс Прес.

Читайте також: Уряд Франції засудив зірки Давида на будинках у Парижі та інші акти антисемітизму

У ще одній заяві французьке зовнішньополітичне відомство висловлює стурбованість кількістю жертв серед цивільного населення, а також серйозною гуманітарною кризою в Газі. МЗС «засуджує напади на об'єкти Організації Об'єднаних Націй та гуманітарний персонал, чия робота має важливе значення для цивільного населення Гази, а також облогу засобів масової інформації».

Водночас міністр закордонних справ Катрін Колонна подякувала в соцмережі Х владі Єгипту й Ізраїлю за допомогу в евакуації 34 громадян Франції.

Читайте також: Франція відправила у Газу понад 50 тонн гуманітарної допомоги

Згідно з останніми даними, в секторі Газі перебувають 54 громадянина Франції. Президент Макрон під час візиту до Єгипту повідомляв, що Франція хоче репатріювати майже 170 своїх громадян, серед яких співробітники Французького інституту. У заручниках у секторі Гази лишаються дев’ятеро французів.

Як повідомлялося, Макрон запевнив, що Франція зробить усе, аби повернути заручників, захоплених бойовиками ХАМАС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-