Найбільша опозиційна партія Польщі висуває Туска на посаду прем’єра

Найбільша опозиційна партія Польщі висуває Туска на посаду прем’єра

Укрінформ
Найбільша опозиційна політсила Польщі Громадянська платформа (PO) висуває кандидатуру експрезидента Євроради Дональда Туска на прем’єр-міністра Польщі й одночасно надає йому повноваження вести переговори з потенційними коаліційними партнерами.

Про це в четвер після засідання ради партії повідомив журналістам один з лідерів PO Борис Будка, передає кореспондент Укрінформу.

“Рада партії уповноважила Туска на коаліційні переговори з “Третім шляхом” і Лівицею. Водночас, звичайно, підтверджено, що кандидатом від “Громадянської платформи” на посаду прем’єр-міністра Польщі є Дональд Туск”, - зазначив Будка.

Він висловив переконання, що коаліційні переговори будуть ефективними.

Читайте також: Появи нового уряду в Польщі слід очікувати «можливо, до Різдва» - експерт

Будка також повідомив, що Туск, ймовірно 25-26 жовтня, перебуватиме у Брюсселі, де вестиме переговори з європейськими лідерами.

Як повідомлялося, правляча партія "Об’єднана правиця" Ярослава Качинського перемогла на виборах до Сейму Польщі. Утім, партія має проблеми з формування правлячої коаліції. Більше шансів на формування коаліції мають три опозиційні партії - Громадянська платформа, "Третій шлях" і Лівиця.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-