Спроба перевороту в Бразилії: депутати ініціюють розслідування щодо Болсонару

Спроба перевороту в Бразилії: депутати ініціюють розслідування щодо Болсонару

Укрінформ
Комітет Конгресу Бразилії офіційно закликав прокурорів розслідувати діяльність колишнього президента Жаіра Болсонару за кількома можливими обвинуваченнями, серед яких - спроба державного перевороту шляхом організації заворушень його прихильників у січні.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє France24.

Комітет, який розслідує справу про заворушення у Бразилії 8 січня біля президентського палацу, Верховного суду та будівлі Конгресу, проголосував за ухвалення остаточного звіту, в якому було встановлено, що колишнього президента слід звинуватити у спробі повалення верховенства права, політичному насильстві та злочинній змові.

Читайте також: Суд Бразилії заборонив експрезидентові Болсонару обіймати держпосади до 2030 року

Як зазначається, це нова віха в низці юридичних проблем для 68-річного Болсонару, який вже перебуває під слідством за обвинуваченнями у корупції та зловживанні службовим становищем.

Болсонару, який був президентом Бразилії з 2019 по 2022 рік, було заборонено балотуватися на виборах протягом восьми років через обвинувачення у шахрайстві з електронною системою голосування у Бразилії.

Читайте також: Спроба перевороту в Бразилії: депутати ініціюють розслідування щодо Болсонару

Як повідомлялося, Федеральний виборчий суд Бразилії заборонив колишньому президенту країни Жаїру Болсонару обіймати державні посади до 2030 року.

Наприкінці березня колишній президент Бразилії Жаїр Болсонару повернувся до країни з вигнання зі США.

Читайте також: У Бразилії почався судовий процес над експрезидентом Болсонару

Болсонару залишив Бразилію на борту літака бразильських військово-повітряних сил 30 грудня, лише за два дні до того, як він мав передати президентську посаду своєму супернику Луїсу Інасіу Лулі да Сілві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-