ООН може провести власне розслідування обстрілу лікарні в секторі Гази

ООН може провести власне розслідування обстрілу лікарні в секторі Гази

Укрінформ
Заступник генерального секретаря Організації Об’єднаних Націй з гуманітарних питань Мартін Гріффітс заявив, що ООН може провести власне розслідування обстрілу лікарні в секторі Гази.

Як передає Укрінформ, про це він сказав в інтерв’ю CNN.

«ООН, безумовно, захоче провести власне розслідування... І це має бути зроблено дуже скоро і дуже швидко», – повідомив Гріффітс.

У відповідь на запитання, чи приймає він докази Ізраїлю, що винуватцями вибуху є палестинські бойовики, заступник генсека сказав: «Це не до мене, тому що я не займаюся оцінкою порушень прав людини і звірствами такого роду».

Розслідування ООН, пояснив він, може допомогти засвоїти важливі уроки «щоб це не повторилося в іншій лікарні, в іншій школі, в іншій установі, де ховаються люди».

Читайте також: США заблокували резолюцію Радбезу про гуманітарну паузу у війні Ізраїлю та ХАМАС

При цьому Гріффітс нагадав, що міжнародне гуманітарне право забороняє авіаудари по цивільних об'єктах.

У середу під час засідання Радбезу, де обговорювався обстріл лікарні в Газі, посланник ООН на Близькому Сході Тор Веннесланд закликав провести відповідне розслідування.

«Обставини цієї катастрофи й відповідальність все ще потребують з'ясування. І ми потребуватимемо повного, обґрунтованого й широкого розслідування», – сказав він.

Читайте також: Зібрана інформація вказує на непричетність Ізраїлю до удару по лікарні в Газі - Білий дім

Як повідомлялося, внаслідок обстрілу лікарні Аль-Ахлі в центрі міста Газа загинули сотні людей, включаючи пацієнтів, персонал і переміщених осіб, які шукали притулку. Влада Гази звинуватила Ізраїль, який своєю чергою заявив, що, за даними розвідки, причиною вибуху став невдалий запуск ракети угрупуванням «Ісламський джихад».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-