Туск заявив, що опозиція отримала достатньо голосів для формування уряду

Туск заявив, що опозиція отримала достатньо голосів для формування уряду

Укрінформ
Після оголошення даних екзит-полу лідер польської опозиції, колишній прем’єр-міністр і голова блоку «Громадянська коаліція» Дональд Туск заявив, що опозиційні групи мають достатньо голосів, щоб скинути правлячу партію «Право і справедливість» (ПіС) після парламентських виборів.

Про це передає Укрінформ із посиланням на Радіо Свобода.

Очікується, що партії «Громадянська коаліція», «Третій шлях» і «Ліві» отримають 248 місць у нижній палаті парламенту порівняно з 212 місцями у партій «Право і справедливість» і «Конфедерації».

Партію «Право і справедливість» (ПіС) звинувачують у згортанні демократії в Польщі упродовж двох термінів її правління, що призвело до напруженості у відносинах з ЄС.

Читайте також: Партія Качинського утретє поспіль перемагає на парламентських виборах у Польщі - екзитпол

За результатами парламентських виборів в Польщі мають обрати 460 членів Сейму (нижня палата) та 100 сенаторів (верхня палата).

Як відомо, Державна виборча комісія Польщі планує оприлюднити остаточні результати виборів у вівторок в першій половині дня. 

Читайте також: Вибори в Польщі: між Качинським і Туском

За уточненими даними, явка на виборах могла скласти 72,9%, що є найвищим результатом в історії проведення парламентських виборів в демократичній Польщі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-