Блінкен заявив про дуже продуктивну зустріч зі спадкоємним принцом Саудівської Аравії

Блінкен заявив про дуже продуктивну зустріч зі спадкоємним принцом Саудівської Аравії

Укрінформ
Держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що провів «дуже продуктивну» зустріч із спадкоємним принцом Саудівської Аравії Мохаммедом бін Салманом в Ер-Ріяді. 

Зустріч відбулася на тлі підготовки Ізраїлю до наземного наступу на контрольований ХАМАС сектор Гази. Про це повідомляє Reuters, передає Укрінформ.

«Дуже продуктивно», - відповів Блінкен на запитання про те, як пройшла зустріч.

Представник США Метью Міллер зазначив, що зустріч тривала трохи менше години і відбулася в приватній резиденції спадкоємного принца.

«Секретар підкреслив непохитну увагу Сполучених Штатів до припинення терористичних нападів ХАМАС, забезпечення звільнення всіх заручників і запобігання поширенню конфлікту», — йдеться в заяві речника Держдепу Метью Міллера.

За його словами, сторони підтвердили свою спільну відданість захисту цивільних осіб і зміцненню стабільності на Близькому Сході та за його межами.

Зустріч відбулася у той момент, коли регіон перебуває на межі подальшої ескалації з Газою, а США намагаються переконати близькосхідних правителів використати свої важелі впливу на ХАМАС для якнайшвидшого звільнення заручників.

Читайте також: Блінкен закликав забезпечити захист цивільних у Газі під час наземної операції Ізраїлю

Як повідомляв Укрінформ, Блінкен у ході поїздки на Близький Схід зустрівся з прем’єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньягу та президентом Ісааком Герцогом. Держсекретар запевнив, що США продовжать працювати над тим, аби жодна інша сторона не приєдналася до боротьби проти Ізраїлю.

У п’ятницю Блінкен зустрівся з королем Йорданії Абдаллою II та головою Палестинської автономії Махмудом Аббасом, щоб обговорити наслідки терористичної атаки ХАМАСу на Ізраїль.

У суботу він провів телефонні розмови з колегами із Німеччини, Італії, Великої Британії та верховним представником ЄС Жозепом Боррелем, під час яких обговорив напади ХАМАСУ на Ізраїль.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-