Туреччина відправила два літаки з гумдопомогою для Гази

Туреччина відправила два літаки з гумдопомогою для Гази

Відео
Укрінформ
Туреччина відправила у Єгипет два військові літаки з гуманітарною допомогою для Гази.

Про це повідомляє Міністерство національної оборони Туреччини, передає кореспондент Укрінформу.

“Два літаки A400M, що належать нашим ВПС, доставили в Єгипет гуманітарну допомогу, підготовлену для Гази. Гуманітарна допомога, така як їжа та підгузки, були доправлені уповноваженим органам на наших літаках, які приземлилися в аеропорту Ель-Аріш”, - повідомляє міністерство.

Читайте також: Канада запевняє, що з її гуманітарної допомоги палестинцям ХАМАС не отримає жодної копійки

До Єгипту з дводенним візитом прибув міністр закордонних справ Туреччини.

Водночас МЗС Туреччини засудило вимогу Ізраїлю до цивільних мешканців міста Газа протягом 24 годин евакуюватись у південному напрямку. У зовнішньополітичному відомстві також наголосили, що 2,5 мільйона жителів Гази протягом кількох днів зазнавали бомбардувань, не мали електроенергії, води та їжі. Примушення їх до міграції на надзвичайно обмеженій території є "явним порушенням міжнародного права і негуманним актом", заявили у турецькому міністерстві.

“Ми очікуємо, що Ізраїль негайно виправить цю серйозну помилку та негайно припинить свої жорстокі та масові дії проти цивільного населення в Газі”, - заявили у МЗС Туреччини.

Читайте також: Напад ХАМАС на Ізраїль не виправдовує знищення Гази - Червоний Хрест

Як повідомляв Укрінформ, 7 жовтня палестинське ісламістське угруповання ХАМАС здійснило масовану атаку на Ізраїль.

Ізраїль офіційно оголосив стан війни та мобілізував 300 тисяч резервістів для відповіді на терористичну атаку і вторгнення ХАМАСу.

Міністр енергетики Ізраїлю Ісраель Кац заявив, що до Гази не будуть подавати електроенергію, воду та паливо, доки бойовики ХАМАС не звільнить всіх захоплених заручників.

Бойовики захопили і вивезли близько 150 заручників, захоплених на території Ізраїлю. Серед них і військові, і цивільні особи, а також громадяни інших країн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-