США, Британія, Італія, Німеччина та Франція опублікували спільну заяву на підтримку Ізраїлю

США, Британія, Італія, Німеччина та Франція опублікували спільну заяву на підтримку Ізраїлю

Укрінформ
Лідери США, Франції, Німеччини, Італії та Великої Британії опублікували спільну заяву щодо підтримки Ізраїлю, у якій засудили терористичні дії ХАМАС.

Про це передає Укрінформ з посиланням на сайт Білого дому.

«Сьогодні ми - президент Франції Еммануель Макрон, канцлер Німеччини Олаф Шольц, прем'єр-міністр Італії Джорджа Мелоні, прем'єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак і президент США Джо Байден – висловлюємо нашу непохитну і об'єднану підтримку державі Ізраїль і наше однозначне засудження ХАМАС та його жахливих терористичних актів», – йдеться у заяві.

Лідери наголосили, що терористичні дії ХАМАС не мають жодного виправдання, легітимності і повинні бути засуджені усім світом.

«Тероризм ніколи не має жодного виправдання. Останніми днями світ з жахом спостерігав, як терористи ХАМАС вбивали сім'ї в їхніх будинках, вбили понад 200 молодих людей, які насолоджувалися музичним фестивалем, викрадали літніх, жінок, дітей і цілі родини, які зараз утримуються як заручники», - додається у заяві.

Зазначається, що США, Франція, Німеччина, Італія та Британія підтримуватимуть Ізраїль у його зусиллях захистити себе та свій народ від таких звірств.

Читайте також: Утримання ХАМАСом заручників не зупинить Ізраїль від продовження війни проти бойовиків

«Ми також підкреслюємо, що зараз не той момент, коли будь-яка сторона, ворожа Ізраїлю, може використовувати ці напади для отримання вигоди», - попередили лідери вищезазначених країн, додавши, що визнають законні прагнення палестинського народу і підтримують рівну міру справедливості та свободи як для ізраїльтян, так і для палестинців.

«Але не робіть помилки: ХАМАС не представляє ці прагнення, і не пропонує палестинському народу нічого, окрім ще більшого терору і кровопролиття», - наголосили вони.

«Протягом наступних днів ми будемо залишатися єдиними і скоординованими, разом як союзники і як спільні друзі Ізраїлю, щоб забезпечити Ізраїлю можливість захистити себе і, зрештою, створити умови для мирного і інтегрованого регіону Близького Сходу», - йдеться у заяві.

Читайте також: США відправили в Ізраїль засоби ППО та боєприпаси - Reuters

Як повідомлялося, вранці 7 жовтня палестинське ісламістське угруповання ХАМАС розпочало атаку на Ізраїль. Бойовики вторглися в країну, одночасно завдаючи масованого ракетного удару.

Ізраїль офіційно оголосив стан війни.

Кількість загиблих внаслідок атак ХАМАС сягнула 900 осіб. Серед загиблих – двоє громадянок України.

США, ЄС, Україна та низка інших держав засудили атаки по Ізраїлю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-