Франція посилить охорону синагог та вимкне Ейфелеву вежу на знак солідарності з Ізраїлем

Франція посилить охорону синагог та вимкне Ейфелеву вежу на знак солідарності з Ізраїлем

Укрінформ
У Парижі, Марселі, Ліоні та Страсбурзі вже посилили охорону єврейських культових споруд, а у неділю об 11 вечора буде вимкнено освітлення Ейфелевої вежі на знак співчуття жертвам нападу ХАМАСу

Про це повідомила очільниця Парижа Анн Ідальго у своєму 𝕏, передає Укрінформ.

"Ейфелева вежа буде погашена об 23:00 на знак солідарності з ізраїльськими жертвами після атак, здійснених ХАМАС", - йдеться у дописі.

Читайте також: Внаслідок атак терористів ХАМАС загинули вже щонайменше 250 ізраїльтян

"У той час, коли Ізраїль зазнає терористичних атак з Гази, я прошу вас негайно посилити пильність, безпеку і захист об'єктів єврейської громади у Франції", - наголосив міністр внутрішніх справ Жерарльд Дарманен, закликаючи, зокрема, до "видимої і систематичної статичної присутності" та "мобілізації муніципальної поліції"

Серед об'єктів, які будуть посилено охороняти правоохоронці - єврейські школи у кількох французьких містах, а також синагоги, включно з головною синагогою Страсбурга.

Читайте також: Бойовики ХАМАС знову завдали масованого ракетного удару по Ізраїлю

У ноті, опублікованій цієї суботи, Міністерство закордонних справ рекомендує тим французьким громадянам, які перебувають на цих територіях, підвищити пильність і слідувати вказівкам місцевої влади, а також уникати будь-яких поїздок. Інших громадян утриматися від поїздок до Ізраїлю та на палестинські території. Авіакомпанія Air France оголосила, що призупиняє польоти до Тель-Авіва.

Читайте також: Байден виступив з екстреною промовою після атаки ХАМАС на Ізраїль

Як повідомлялось, президент Франції Емманюель Макрон засудив напад на Ізраїль.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-