«Австрійські авіалінії» та Lufthansa призупинили польоти до Ізраїлю

«Австрійські авіалінії» та Lufthansa призупинили польоти до Ізраїлю

Укрінформ
Авіакомпанія "Австрійській авіалінії" (AUA) та її материнська компанія Lufthansa призупинили польоти до Ізраїлю на тлі масованих обстрілів країни з боку Сектору Гази.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Austria Presse Agentur.

"На тлі поточної ситуації в Ізраїлі Austrian Airlines скасовує всі рейси до та з Тель-Авіва до понеділка, 9 жовтня 2023 року включно. Пасажири будуть проінформовані відповідним чином. Austrian Airlines перебуває в тісному контакті з владою на постійній основі і постійно оцінює ситуацію з безпекою", - повідомили AUA.

Зазначається, що німецька авіакомпанія Lufthansa також скасувала свої рейси до та з Тель-Авіва.

Як повідомлялося, по центральних та південних районах Ізраїлю в суботу вранці було завдано масованого ракетного удару. Унаслідок масштабної атаки ХАМАС по Ізраїлю загинуло щонайменше 22 людини, ще 545 постраждали.

Старший військовий командувач ХАМАС Мохаммад ад-Дейф оголосив про початок операції в трансляції в ЗМІ, закликаючи палестинців у всьому світі до боротьби. Він повідомив, що по Ізраїлю було випущено 5000 ракет. В Ізраїлі заявили, що по території країни було випущено 2200 ракет.

Читайте також: Берлін засудив атаку ХАМАС на Ізраїль

Міністр оборони Ізраїлю затвердив призов резервістів відповідно до потреб ЦАХАЛу. Армія Ізраїлю оголосила про початок контртерористичної операції «Залізні мечі» у відповідь на атаку ХАМАС.

Прем'єр-міністр Біньямін Нетаньягу заявив, що країна перебуває у стані війни.

СШАЄСУкраїна та низка інших держав засудили атаки по Ізраїлю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-