Франція закликає розробити європейський план підтримки незалежної Вірменії

Франція закликає розробити європейський план підтримки незалежної Вірменії

Укрінформ
Прем’єр-міністр Франції Елізабет Борн "рішуче засуджує" дії Азербайджану, а міністр закордонних справ Катрін Колонна вирушила з візитом до Вірменії, де заявила про солідарність Франції з Вірменією.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на France Info.

"Ми зіткнулися з військовим наступом Азербайджану, який порушує режим припинення вогню під співучасним поглядом Росії, яка порушила всі свої зобов'язання. Ми рішуче засуджуємо ці дії Азербайджану", - заявила прем'єр-міністр Франції під час години запитань до уряду в Національних зборах. Вона також закликала "розробити справжній європейський план підтримки незалежної, суверенної і демократичної Вірменії".

Тим часом глава дипломатії в уряді Борн Катрін Колонна перебуває з візитом у Вірменії. Зі столиці країни глава французької дипломатії підтвердила "підтримку" і "солідарність" Франції з цією країною, яка побоюється за свій суверенітет і територіальну цілісність. Міжнародне співтовариство має зробити все, що в його силах, щоб не допустити, щоб Вірменія "виявилася мимоволі втягнутою" в конфлікт з Азербайджаном, підкреслила Колонна.

Разом зі своїм колегою Араратом Мірзояном міністерка має відвідати вірменських біженців, які втекли з Нагірного Карабаху після військового наступу, розпочатого Азербайджаном 19 вересня, та дев'яти місяців незаконної блокади під пильним поглядом Росії. У її відомстві заявляють, що Франція віддана справедливому і тривалому миру на Кавказі та повазі до прав вірменського населення в Нагірному Карабаху. Про це свідчить потрійне збільшення гуманітарної допомоги Франції Вірменії та народу Нагірного Карабаху, яка з початку року досягла 12,5 млн євро, а наприкінці вересня міністр оголосила про виділення ще 7 млн євро фінансової допомоги.

Читайте також: До Вірменії прибула нова група переселенців з Нагірного Карабаху

Як повідомлялось, парламент Вірменії ратифікував сьогодні приєднання до Римського статуту, основоположного договору Міжнародного кримінального суду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-