Швейцарський суд виправдав білоруського силовика у справі про викрадення опозиціонерів

Швейцарський суд виправдав білоруського силовика у справі про викрадення опозиціонерів

Укрінформ
Суд у Швейцарії виправдав колишнього співробітника білоруського спецзагону швидкого реагування (так званого СОБРа) Юрія Гаравського, якого звинувачували у причетності до викрадення та вбивства наприкінці 1990-х трьох опозиціонерів у Білорусі.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє BBC.

Справа була відкрита після того, як у 2019 році Гаравський звернувся до журналістів, заявивши, що причетний до зникнень кількох опозиціонерів у Білорусі.

Він детально розповів, як його спецгрупа викрала трьох опозиціонерів з вулиць Мінська, вивезла їх за місто, а потім двічі вистрілила їм у спину.

Упродовж двох днів свідчень минулого тижня Гаравський кілька разів суперечив своїм попереднім заявам, звинувачуючи в цьому «поганий переклад».

У результаті суддя визнав його невинуватим у насильницькому зникненні колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Захаренка, опозиційного політика Віктора Гончара та його друга відомого бізнесмена Анатолія Красовського.

Суддя припустив, що Гаравський міг бути членом спецпідрозділу СОБР у Білорусі, але його роль у викраденні залишається неясною.

Читайте також: Білоруська опозиція надала нові докази злочинів режиму Лукашенка проти дітей з України

Він додав, що вважає, що білорус вигадав частину своїх свідчень.

Як повідомляв Укрінформ, минулого тижня суд у Швейцарії розпочав розгляд справи щодо колишнього співробітника білоруського спецзагону швидкого реагування (так званого СОБРа), якого підозрюють у причетності до викрадення та вбивства наприкінці 1990-х трьох білоруських опозиціонерів.

Фото: SOCIAL MEDIA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-