В Італії помер «останній хрещений батько» сицилійської мафії

В Італії помер «останній хрещений батько» сицилійської мафії

Укрінформ
У лікарні італійського міста Л'Аквіла помер 61-річний глава мафіозного угрупування «Коза ностра» Маттео Мессіна Денаро, якого правоохоронці лише у січні цього року затримали після його 30-річного перебування у бігах.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє The Guardian.

Денаро, «останній хрещений батько» сицилійської мафії, якого звинувачували в організації деяких з найжахливіших злочинів, скоєних «Коза ностра», помер після тривалої хвороби.

Читайте також: У Греції затримали італійського мафіозі, який переховувався 12 років

У січні 61-річний Денаро, який переховувався з 1993 року, був затриманий у приватній клініці Палермо, де він періодично проходив лікування від пухлини під псевдонімом Андреа Бонафеде.

У серпні його перевели з в’язниці суворого режиму в Л’Аквілі та госпіталізували до міської лікарні Сан-Сальваторе, оскільки його здоров’я погіршилося та було «несумісним» із суворим режимом ув’язнення, в якому він перебував.

З вечора п’ятниці Денаро перебував у «незворотній комі».

Зазначається, що у 2002 році його заочно засудили до довічного ув'язнення за те, що він особисто вбив або замовив убивство десятків людей.

Читайте також: Бразилія видала Італії боса мафії

Як повідомляв Укрінформ, минулого тижня італійські правоохоронці затримали ще понад 50 осіб під час нової масштабної спеціальної операції проти мафіозного угруповання «Ндрангета».

Фото: Carabinieri / agi.it

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-