Обмеження Китаю призвели до перебоїв з постачанням Росії дронів і тепловізорів - росЗМІ

Обмеження Китаю призвели до перебоїв з постачанням Росії дронів і тепловізорів - росЗМІ

Укрінформ
Обмеження на експорт дронів, запроваджені владою КНР, значно ускладнили їх постачання до Росії і призвели до дефіциту низки комплектуючих, наприклад тепловізорів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє російське видання «Коммерсант».

За його даними, обмеження на експорт безпілотників, запроваджені Китаєм з 1 вересня, призвели до припинення постачання комплектуючих та самих дронів масою понад 4 кг. За певними типами вже спостерігається дефіцит, зокрема агродронів, які важать у середньому 30–40 кг і поки що виробляються у РФ у поодиноких екземплярах.

Читайте також: У Болгарії на чорноморському курорті впав безпілотник - міноборони проводить перевірку

Міністерство торгівлі Китаю 31 липня оголосило про запровадження експортного контролю щодо високопродуктивних безпілотних повітряних суден (БПС), які можуть бути використані у військових цілях.

Також зазначається, що великі російські виробники дронів встигли створити істотні запаси комплектуючих і сподіваються, що їхні постачальники в Китаї зможуть отримати ліцензії на експорт до РФ, але оформлення може тривати до року. Для оформлення необхідно довести, що безпілотник не буде використаний у воєнних цілях.

Продавці китайських дронів у РФ намагаються налагодити паралельний імпорт. Однак учасники ринку скаржаться, що Казахстан днями ускладнив процедуру ввезення.

Читайте також: У Казахстані, Вірменії та Гонконгу блокують платежі з РФ за «паралельний імпорт» електроніки - ЗМІ

Як повідомлялося, після початку Росією повномасштабного вторгнення в Україну проти РФ були запроваджені масштабні санкції. Проте російські структури намагаються їх обходити шляхом паралельного імпорту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-