У Німеччині кількість біженців сягнула нового максимуму за останні десятиліття

У Німеччині кількість біженців сягнула нового максимуму за останні десятиліття

Укрінформ
Кількість біженців з інших країн, які живуть у Німеччині, досягла нового максимального показника за останні десятиліття/

Про це передає Укрінформ із посиланням на DW

Станом на кінець червня поточного року як біженці в центральному реєстрі іноземців значилися 3,26 млн осіб — на 111 тисяч більше, ніж наприкінці 2022 року. Про це повідомила у п'ятницю, 8 вересня, газета Neue Osnabrücker Zeitung, посилаючись на письмову відповідь міністерства внутрішніх справ ФРН на запит депутата бундестагу від Лівої партії Клари Бюнгер (Clara Bünger).

Читайте також: Нідерланди облаштують сотні додаткових місць для прийому біженців з України

За даними Лівої партії, йдеться про найвищий показник із 1950-х років. Як зазначає газета, в ньому враховані біженці, у тому числі від військових конфліктів, претенденти на притулок і люди, яким відмовили в наданні притулку, але дозволили на деякий час залишитися в країні, оскільки їхнє висилання неможливе з гуманітарних причин. Багато хто з них живе в Німеччині вже кілька років або навіть десятиліть.

При цьому кількість біженців з України в Німеччині за першу половину поточного року збільшилося лише незначно – на 29 тисяч, зараз вона становить більш як 1 млн осіб. Українці, як і раніше, приїжджають до Німеччини через військові дії, що продовжуються в їх країні, але багато хто з раніше прибулих повертається в Україну.

Читайте також: Понад сім мільйонів дітей-біженців не відвідують школу — ООН

Серед інших у центральному реєстрі іноземців фігурує близько 279,1 тисячі осіб, яких влада ФРН зобов'язала залишити Німеччину. Цей показник вперше за останні 10 років знизився на 8%, а близько 80% цих людей мають дозвіл на тимчасове перебування у ФРН (Duldung), який надається після відмови у притулку, зокрема через складну ситуацію в країні. 

Відомства у справах іноземців вважають, що менше ніж 10% із цієї категорії людей (менш як 21 тисячі) прагнуть запобігти своїй депортації.

Як раніше повідомляло агентство, Латвія планує збільшити підтримку українських біженців на €10 мільйонів.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-