РФ оголосила «небажаною» Міжнародну федерацію транспортних робітників за допомогу Україні

РФ оголосила «небажаною» Міжнародну федерацію транспортних робітників за допомогу Україні

Укрінформ
Генпрокуратура Росії оголосила «небажаною» діяльність Міжнародної федерації транспортних робітників (International Transport Workers Federation), глобальну профспілку, зареєстровану в Лондоні, заявивши про її перешкоджання РФ і допомогу Україні.

Про це передає Укрінформ із посиланням на Телеграм-канал відомства.

У генпрокуратурі РФ вважають, що діяльність International Transport Workers Federation «загрожує конституційному ладу Російської Федерації».

Російське відомство заявило, що з початку «спеціальної військової операції» (як влада РФ називає повномасштабне вторгнення в Україну) лідери глобальної Федерації транспортних робітників «виступають із різкими антиросійськими заявами» і «відкрито засуджують» проведення «спецоперації».

Читайте також: Нобелівський лауреат Муратов оскаржить визнання «іноагентом» у РФ

У прокуратурі також заявили, що організація сприяла тому, щоб «максимальна кількість країн» за прикладом Великої Британії заборонили російським судам заходити у свої морські порти, а «підконтрольні профспілки в іноземних портах зривали розвантаження російських суден, що заходили в них».

За словами російського відомства, «під егідою солідарності з українськими транспортниками організація проводить кампанію зі збирання фінансових коштів для подальшого відправлення на Україну». Таким чином, після початку повномасштабної війни різним українським структурам були передані понад $500 тисяч.

Читайте також: У РФ відмовились відкривати справу проти співробітників СІЗО, в якому помер політв'язень Гафаров

«Використовуючи ресурси медіа, організація систематично розміщує в інформаційному просторі політизовані публікації, формуючи негативний образ Росії там», - додає російська прокуратура.

До реєстру небажаних у Росії з 2015 року внесено понад 100 організацій. Серед них міжнародні та російські експертні та правозахисні центри, громадські організації, ЗМІ, російські опозиційні та релігійні об'єднання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-