Комітет башкирського національного руху в екзилі заявив про створення армії визволення на базі ЗСУ

Комітет башкирського національного руху в екзилі заявив про створення армії визволення на базі ЗСУ

Укрінформ
Комітет башкирського національного руху в екзилі заявив про створення Башкирської армії визволення на базі Збройних сил України.

Як повідомляє Укрінформ, відповідний Указ розміщено 4 вересня у Телеграм-каналі Комітету.

Згідно з документом, національне військове формування необхідне для "захисту Республіки Башкортостан і всього її багатонаціонального народу" у зв'язку з "погіршенням політичної та економічної ситуації в Росії, появою безлічі приватних військових компаній і поверненням в республіку учасників бойових дій, що несуть загрозу життю мирного населення". До закінчення військових дій в Україні Башкирська армія визволення підпорядковуватиметься командуванню ЗСУ.

Комітет башкирського національного руху за кордоном об'єднує низку прихильників незалежності Башкортостану на чолі з політичним емігрантом Русланом Габбасовим. Він і підписав Указ.

Напередодні заяву про створення незалежного військового формування опублікував Комітет незалежності Республіки Саха. Проте там не йдеться співпраця з Україною та ЗСУ.

Як повідомлялося, під час відсічі російській повномасштабній агресії на боці ЗСУ воюють національні збройні формування, зокрема, білоруські, російські, чеченські.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-