Варшава пригрозила Мінську закрити кордон у разі провокацій

Варшава пригрозила Мінську закрити кордон у разі провокацій

Укрінформ
Міністр внутрішніх справ Польщі Маріуш Камінський заявив, що у випадку провокацій на кордоні з Білоруссю будуть негайно закриті всі білоруські переходи з Європейським Союзом.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Польське радіо.

Камінський, говорячи про російсько-українську війну та білоруські провокації, зазначив, що передвиборчий період у Польщі є особливо чутливим та вимагає великої зосередженості з боку польських служб, армії, офіцерів.

«Безумовно, у ворогів нашої країни буде спокуса маніпулювати на цих виборах, це для мене очевидно, викликати якусь хвилю заворушень, хаосу, тому ми очікуємо на всілякі провокації», — повідомив міністр.

Він також звернув увагу на те, що 1 вересня по той бік кордону, в Білорусі, проходять навчання білорусько-російських збройних сил, в тому числі поблизу польського кордону.

«Невипадково вони відбуваються саме 1 вересня, це якраз і є елементом психологічної війни», — зазначив він, додавши, що у випадку провокацій на кордоні будуть негайно закриті всі білоруські переходи з Європейським Союзом.

Читайте також: У Литві хочуть закрити ще два КПП на кордоні з Білоруссю

Як повідомляв Укрінформ, глави прикордонних служб Литви, Латвії та Польщі Рустамас Любаєвас, Гунтіс Пуятс і Томаш Прага провели 22 серпня обговорення можливого сценарію закриття кордону із Білоруссю та РФ через випадки нелегальної міграції із Білорусі та розміщених на її території «вагнерівців».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-